XERRADA DE L’ALUMNAT DE 1r ESO DE LA MATÈRIA “PROJECTE TRANSVERSAL” PER 6è.

El divendres 30 de novembre, l’alumnat de 1r ESO de la matèria “Projecte transversal” va fer una xerrada per 6è de Primària, que consistia en parlar sobre els avantatges i desavantatges de les xarxes socials quan les utilitzen els adolescents, especialment el telèfon mòvil. 

Per fe-ho, van dissenyar uns vídeos. El primer tracta sobre desconfiar de les persones que no coneixem a la vida real, perquè poden tenir intencions dubtoses. És sempre imprescindible conèixer a aquells amb qui parlem online.

El segon vídeo parla sobre la dependència i addicció dels adolescents als mòvil. Cal que connectem amb el món real i els/les amics/gues i no estar massa temps amb el mòbil, ja que ens perdem moltes coses que passen al nostre voltant.

El tercer vídeo va sobre un noi que està estudiant i que rep un missatge per Whatsapp. De cop, deixa de treballar per estar pendent del mòbil. Més endavant se li trenca el telèfon i perd tota la informació que tenia perquè era la seva única eina de treball, i per tant es queda molt aixafat. Finalment, hi ha un altre noi que, quan rep un missatge, apaga el mòbil per poder-se concentrar. Aquest vídeo fa reflexionar sobre el canvi en la relació amb els/les nostres amics/gues amb la frase “viu amb ells, no d’ells”.

El quart vídeo va sobre el Nadal i els regals. Amb la frase “No deixis que el mòvil t’arruini el teu Nadal” s’aborda el tema de deixar de banda algunes converses familiars en èpoques com el Nadal per estar massa pendent de les xarxes socials.

Al cinquè vídeo es fan una sèrie de preguntes a una família on es reflexiona sobre què és el més important a la vida i què salvaries en una situació crítica, com seria un incendi.

A més, cal anar amb compte amb allò que pengem a les xarxes. Mai sabem qui pot utilitzar el nostre contingut ni amb quin objectiu. A la xerrada, es va donar informació a l’alumnat de 6è sobre les xarxes socials més importants que hi ha ara mateix: Snapchat, Whatsapp, Twitter, YouTube, Tik Tok… Amb totes elles, es pot passar una bona estona, però existeixen una sèrie de riscos: no relacionar-se amb la gent i penjar contingut que d’altres poden utilitzar de manera inconvenient. Sobre el ciberbullying, el millor que es pot fer es sempre explicar la situació a un adult i demanar ajuda.

 

A continuació, us presentem una petita entrevista que vam fer als/les autors/es del discurs sobre la preparació de la xerrada:   

Com ha sortit la xerrada?

Molt bé, perquè li hem dedicat molt de temps a la preparació i ha sortit tal i com havíem planejat amb la nostra professora, la Nuria. 

Què us ha semblat? Heu gaudit? 

Ha estat interessant i divertit preparar-la i fer-la. També ens ha agradat veure que 6è ha disfrutat i après de la xerrada.

Us van fer moltes preguntes? De quin tipus?

Si, bastantes preguntes. Sobre què haurien de fer en cas de que hi hagués un problema, de protecció i seguretat.

Creieu que els ha ajudat aquesta xerrada i que aplicaran les mesures que els heu explicat?

Creiem que els ha agradat perquè i van fer bastantes preguntes i semblaven interessats. No sabem si ho aprofitaran però creiem que els pots resultar útil pel seu futur.  

Què es podria millorar de la vostra xerrada?

Millorar la qualitat del vídeo i so d’alguns vídeos, i els nervis. 00