Som el “Club de la revista”, l’equip de periodistes format per la Txell, la Paula i el Damián de 1r d’ESO. El dia 21 de novembre del 2019, a la sala d’actes, ens van fer una xerrada sobre el tema de la Marató d’aquest any: les malalties minoritàries. Va vindre una noia que es deia Ainhoa, que està acabant l’últim curs de medicina de la universitat.

Ens va fer una xerrada sobre què és La Marató i sobre les malalties minoritàries. La Marató és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que no tenen curació definitiva. El 40% de les malalties d’aquest tipus no tenen tractament. El 35% dels afectats són menors. I el 50% de les persones afectades per aquest tipus de malalties els afecten a les persones de més de 30 anys.

L ’Ainhoa ens va ensenyar l’anunci d’aquest any i dos vídeos més. En aquest vídeo, apareixen unes quantes persones que pateixen aquestes malalties i que expliquen molt bé la seva enfermetat: l’Alba, la Laura i en Bilal. Aquesta xerrada ens va ajudar a conèixer que hi ha enfermetats que no coneixem i que és molt important la donació per poder seguir investigant-les.

Esperem que tots i totes participeu, com cada any, en aquest projecte solidari!