El dia 10 de desembre, l’alumnat de 1r d’ESO va fer una xerrada per 5è de Primària sobre el bullying, la qual van preparar des de la matèria de Projecte transversal. En la mateixa xerrada es va parlar de diferents temes, com per exemple: què és l’assetjament escolar, el bullying als mitjans de comunicació, quan i com es produeix, ONGS que el tracten i ajuden, famosos l’han patit a la seva infància…

La Nuria Moratalla és la professora de la matèria, i li hem fet una entrevista per conéixer més detalls sobre el projecte:

  • Quina va ser la primera exposició sobre el bullying? Quant fa que es fa l’exposició? La van fer la generació que està ara a 4rt d’ESO, i ho van fer super bé. És una activitat que els va canviar perquè en aquell moment es van adonar de que eren importants.
  • Abans d’escollir el bullying com a tema de la xerrada, hi havia algun altre tema sobre la taula? Sí, es van plantejar altres temes. A la matèria de Projecte transversal, és l’alumnat qui decideix i escull la temàtica que es tractarà. Al primer trimestre van sorgir altres temes, com ara: la violència de gènere, el tracte als animals, les xarxes socials, els videojocs i el canvi climàtic.
  • Com és que va sortir escollit el tema del bullying? Jo vaig proposar el tema a classe perquè havia parlat amb el professorat de Primària i sabia que era un tema que es volia tractar.
  • Com va quedar el resultat final? Molt bé! Tota la classe va treballar molt i hi van dedicar molt esforç i temps, dintre i fora de l’aula.

A continuació, us presentem l’entrevista que hem fet a l’alumnat de 5è per conéixer el seu punt de vista:

  • Què us va cridar més l’atenció de la xerrada? Els vídeos que van fer els de 1r d’ESO, els famosos que van a partir bullying i les conseqüències d’aquest.  
  • Quina opinió teniu sobre el tema? Que és important saber què és, com evitar-ho lluitar contra aquest i com ajudar a les persones que pateixen.
  • Què heu après? Que són coses que passen a la vida real i que cal conèixer-les. Tothom hem d’aprendre a fer front a les persones que el provoquen per tal d’evitar-ho.

Finalment, també hem parlat amb algunes persones de 1r ESO que van participar a la xerrada:

  • Us va costar molt preparar la xerrada? Vam estar tot el trimestre preparant el projecte: ens vam informar sobre el tema, vam contrastar opinions i vam crear un guió entre tots. Després vam practicar-lo durant algunes sessions i el vam repassar a casa.
  • Us ha agradat fer-la? Sí, en general creiem que és una experiència molt maca. Ens vam sentir importants parlant amb 5è i explicant què és el bullying. Creiem que els pot ajudar. Algunes persones van passar vergonya i nervis però va valer la pena.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració! Esperem que continuï havent més xerrades d’alumnat motivat com vosaltres!