Els i les alumnes de 2n D’ESO, van anar a la fàbrica del Banc d’Aliments, al barri de Sants, per a conèixer millor com es fa el procés de repartició d’aliments i com s’organitza aquesta fundació. Hem parlat amb alguns/es alumnes de 2n D’ESO que ens han explicat la seva experiència a la fàbrica i ens han donat informació sobre el tema.

La fundació del Banc d’Aliments es divideix en petits sectors per tal d’organitzar la recollida i emmagatzematge d’aliments, que es reparteixen per diferents localitzacions del país. Les recollides es fan a diferents punts: escoles, fàbriques, supermercats… per tal de que el major nombre de persones possible participin al Gran Recapte anual.

Durant la visita, van fer diferents activitats:

Els hi van explicar com funcionava tota la fàbrica i com s’organitzaven els treballadors i treballadores, l’emmagatzematge, empaquetament i repartició d’aliments. A més, tots/es ells/es van participar en la classificació, moment en el que van haver de posar tots els productes en diferents caixes segons el seu tipus: pasta, arròs, llet, llegums, verdures cuites…

La seva experiència va ser molt positiva perquè els van informar molt més sobre aquest tema, i també perquè van veure d’una altra perspectiva, el treball dels voluntaris i voluntàries d’aquesta fàbrica treballant colze amb colze amb ells/es.

Els i les periodistes de la revista volem agrair la col·aboració de l’alumnat de 2n d’ESO i les professores de la matèria de Projectes per tota la informació que ens han proporcionat, i molt especialment a la Magalí Alonso, Ángela Jiménez, Clàudia Guijarro i Alba Mallén. També volem felicitar-los per haver aconseguit recollir a l’escola 1 tona i 23kg en aquesta campanya que van portar a terme al Nadal, tot un èxit. Ho heu posat molt difícil a l’alumnat dels propers anys! Seguim així!