El divendres 27 de setembre va ser la vaga mundial pel canvi climàtic, un dia en el que era important reflexionar sobre les causes i conseqüències de la petjada humana sobre el nostre planeta, i les accions que hem de portar a terme per tal de salvar-lo. A l’escola també vam col·laborar fent una sèrie d’activitats.L’equip de periodistes “Home of News” hem fet una sèrie d’entrevistes a professorat i alumnat de totes les plantes per conèixer millor aquestes activitats.

CEM+S

La Montse Martínez i la Gemma Coderch són les coordinadores de CEM+S, el projecte de sostenibilitat de l’escola. Totes dues pensen que la raça humana ha accelerat el procés de canvi climàtic amb les seves accions al llarg de molt de temps, i per això és important fer un canvi. Opinen que totes les activitats que s’han fet a l’escola han estat positives, especialment a Primària, on l’impacte ha estat més visual. Aquestes activitats van ser, entre d’altres, debats, xerrades, creació de cartells, vestuari blau com a color representatiu del dia i també es va fer un minut de silenci a tota l’escola. Creuen que és important seguir impulsant aquest tipus d’accions.

Els periodistes amb les representats del CEM+S

ACTIVITATS A PRIMÀRIA

Hem entrevistat a 3 alumnes de Primària. El Marc Masnou de 4t ens ha explicat que a la seva classe van veure alguns vídeos sobre el canvi climàtic i la seva professora els va explicar les causes i les conseqüències d’aquest. A la classe de l’Asier Segura, 5è, van veure un vídeo de la Greta Thunberg, una de les representants més importants del moviment anti-canvi climàtic i les accions “Fridays for Future”, i van realitzar uns murals. A 6è, la classe de l’Abril Cárcel, van examinar els plafons del passadís per veure si eren contaminants, van fer xerrades i van veure un vídeo sobre l’Amazones i la seva situació actual.

L’equip “The Home of News” amb els/les entrevistats/des de Primària

Tots/es 3 veuen que cada vegada s’utilitza menys plàstic, tant a casa com a l’escola. Creuen que la jornada va ser positiva per conscienciar-se del que passa al planeta i que cal seguir lluitant per ajudar a la seva conservació.

ACTIVITATS A SECUNDÀRIA

Hem entrevistat a la Noa Guillán (1r ESO), el Guillem Zaplana (2n ESO) i la Clara Franco (3r ESO). Ens han explicat que van visualitzar diversos vídeos explicatius i van debatre a classe sobre la situació. Finalment, van crear una sèrie de cartells reivindicatius que van penjar al vestíbul; hi havia 3 categories de cartells: dades reals que demostren el canvi climàtic, creació d’un lema propi i disseny d’un logo representatiu.

“The Home of News” amb els/les entrevistats/des de l’ESO

Tots/es 3 estan molt conscienciats/des amb el planeta, pensen que és molt important reciclar, fer un canvi radical i cuidar del medi ambient. Van gaudir molt d’aquest dia i voldrien treballar més el tema.

A continuació, podeu trobar un recull d’imatges de les activitats del dia i d’alguns dels cartells de l’alumnat.

Moltes gràcies a totes les persones entrevistades! I també gràcies a tota l’escola per fer possible un dia com aquest. SEGUIM LLUITANT!