Bon dia lectors i lectores, nosaltres som l’equip de periodistes #sominformatius i en aquesta notícia us parlarem de les Jornades de la Ciència i la Tecnologia. Com és tradició a l’escola, es celebren cada any i professorat i alumnat hem anat a contra corrent per mostrar els millors projectes possible. En aquesta notícia, hem volgut conèixer els orígens d’aquest gran projecte científic, i per fer-ho hem entrevistat diverses persones:

-Sergi Solà (professor de la ESO de naturals) 

-Montse Martinez (professora de la ESO de naturals)

-Paula Santos (professora de la ESO de naturals)

-Noelia Vadillo (alumna de 2n ESO, juntament amb el seu grup de treball: Celia Rufas, Irene Figueras i Flàvia Aguilar).

-Albert Marimon (alumne de 2n ESO juntament amb el seu grup de treball).


Equip #sominformatius amb l’Albert

L’Albert ens ha explicat que el seu treball tracta de comprovar si és veritat que en un àtom d’aigua hi ha 2 d’hidrògen i un d’oxigen. El seu experiment els ha donat positiu. Respecte a les Jornades de la Ciència, ell i el seu equip estan interessats en la ciència i per tant els agrada exposar i veure altres projectes dels participats. Ells han trobat aquest any que han necessitat més temps per poder fer més comprovacions.

#sominformatius amb les noies de 2n ESO

La Noelia Vadillo i el seu equip de treball van fer un projecte sobre el degradament de les bosses de plàstic i altres materials que acaben als mars i rius. Volien saber quin material es degradava amb més facilitat, ja que molta gent les llença i no s’hauria de fer. La seva conclusió ha estat que el millor és sens dubte utilitzar bosses de tela ja que es poden reutilitzar i aguantes més temps i més pes.

#sominformatius amb la Montse Martínez

Vam entrevistar a la professora de naturals de 2n d’ESO Montse Martínez  i ens va explicar que cada any s’intenta millorar però que aquest any el departament de naturals està prou satisfet amb el resultat. Generalment és el professorat qui organitza els grups, tot i que depèn de cada classe. Acostuma a passar que un equip té una idea però l’ha de canviar o modificar amb ajuda del profe ja que de vegades no és viable.   

#sominformatius amb el Sergi Solà

El Sergi Solà ens va explicar que a ell com a professor de naturals li encanta fer les Jornades de la Ciència, però ell opina que hi ha algunes coses que com sempre es poden millorar. Aquest any tant el professorat com l’alumnat creu que es s’ha de revisar el sistema d’avaluació amb els gomets i també la localització d’alguns grups. Tot i això, ha trobat que hi ha hagut projectes molt interessants tant a Primària com a Secundària.

Familiars visitant les Jornades de la Ciència

Grup de 1r ESO a les Jornades de la Ciència

    
Moltes gràcies per llegir aquesta notícia! MANTINGUEM L’ESPERIT CIENTÍFIC!