El passat divendres 5 de juny tot l’alumnat de 3r d’ESO es va desplaçar al Palau del Parlament de Catalunya per a conèixer aquesta institució així com el majestuós edifici històric.

“Aquest era, a l’època de Felip V, un arsenal militar que, posteriorment, va ser redissenyat per a fer de Palau Reial. Finalment va ser cedit a l’Ajuntament de Barcelona i va prendre la funció de Parlament.”

La primera parada va ser a l’hemicicle o saló de plens, una cambra dedicada a l’exposició i aprovació de lleis i pressupostos així com al control de les accions del govern.

Asseguts als bancs dels periodistes i del públic, van admirar la sala i van seguir les explicacions del funcionament del nostre Parlament. A més, van poder conèixer què fan els cent trenta-cinc diputats i diputades que el formen dins la X Legislatura.

La segona parada va ser a la sala dels passos perduts, un espai on els polítics reflexionen, parlen… seguint pel saló rosa, el gris i el dels canelobres, estances que allotgen diferents cambres i despatxos.

Després de tres quarts d’hora, la visita va concloure a l’escala d’honor del Palau.

L’activitat va ser molt interessant, educativa i dinàmica i és per això que la recomanem per als cursos vinents de 3r.

Èric Fuenmayor