Saint Patrick’s Day és una celebració típica Irlandesa celebrada el dia 17 de març a moltes parts del món, com a: Nova York, Irlanda, Chicago, Londres… El dia de Saint Patrick està associat amb el trèvol verd de tres fulles, ja que és el símbol irlandés més representatiu. En aquest dia, la gent d’Irlanda es vesteix de verd i preparen menjars típics de Saint Patrick’s Day, com per exemple: ‘‘corned beef’’(carn de vaca en conserva), ‘’colcannon’’ (cabdell amb puré de patates) i cervesa tintada de color verd.

Imatge dels presentadors i presentadores

El divendres 15 de març, al Centre d’Estudis Montseny es va celebrar Saint Patrick’s Day, com els darrers anys. Gran part de l’escola, juntament amb el professorat, va celebrar aquest dia tan especial. En aquest dia, a 1r i 2n d’ESO es van realitzar una sèrie d’obres de teatre a la sala d’actes. Les obres tenen a veure amb les celebracions, el menjar típic, informació sobre els leprechauns (els follets representatius de la mitologia irlandesa i d’aquest dia en especial, juntament amb el trèbol) i més coses típiques del dia de Saint Patrick.


Imatge de l’obra “Saint Patrick’s life”

Una de les obres de 1r d’ESO va ser “Saint Patrick’s life”. En aquesta obra, les actrius ens van explicar la biografia, en general, de Sant Patrici, el que va fer per convertir-se en sant i la seves vivències més importants, com que va ser segrestat.

Una altra obra de 1r d’ESO va ser “A leprechauns’ day” que tractava sobre un leprechaun que volia robar molt d’or per ser ric. Els altres dos leprechauns el van ajudar a que deixés de robar or i el van portar a treballar a una botiga de sabates. El leprechaun va aprendre una lliçó de que robar no és una forma adequada de guanyar l’or.

A part de les obres de l’alumnat de 1r d’ESO, també hi va haver diverses d’alumnat de 2n d’ESO. Una d’elles es titula “Gulliver’s travels”, basada en l’obra de Jonathan Swift. Tractava sobre un noi que arriba flotant a una illa plena de persones diminutes, a qui no els fa molta gràcia la seva presència i fan un pla per a què se’n vagi de la illa. El que fan és ensenyar-li totes les coses dolentes que es poden imaginar per aconseguir que marxi, i finalment ho aconsegueixen.

Una altra obra que es va representar va ser “The Picture of Dorian Grey”, basada en la novel·la de l’escriptor irlandés Oscar Wilde. Tractava sobre un noi que és molt egocèntric a qui li regalen un retrat que representa el fet de vendre la seva ànima al diable. En Dorian té una vida plena de bellesa i luxe, però finalment arriba l’hora en la que ha de pagar per totes les seves malifetes.

Imatge de l’obra “The Dubliners”

Va haver-hi un total de 7 obres de teatre, de les que el públic de 1r i 2n ESO va poder gaudir al llarg del matí, com ara també algunes adaptacions de l’obra “The Dubliners”. També van participar deu presentadors i presentadores, que es van encarregar d’introduir i concloure la celebració, a més de presentar cadascun dels teatres.

Imatge d’alguns dels actors i actrius de 2n ESO amb la Jenna.

Totes les obres es van treballar a les classes d’anglès a les exposicions orals de finals del 2n trimestre. Els actors i actrius van assajar molt i van practicar per millorar el llenguatge i la representació amb la gran ajuda de la Jenna Smith, auxiliar de conversa de l’escola.

També hem volgut parlat amb l’Elena Cabeza, professora d’anglès d’ESO, per saber la seva opinió sobre aquesta celebració, i ens ha explicat que li va agradar molt, especialment perquè aquest any, per primera vegada, ella no ha estat l’encarregada d’assajar amb l’alumnat, i per tant va poder gaudir de les obres amb les millores que havien introduit amb ajuda de la Jenna. Li van agradar totes les obres, però la que més va ser “The Picture of Dorian Gray”, ja que va llegir el llibre a l’universitat i li va agradar molt. Les actrius van interpretar de manera molt realista i amb molt entusiasme, va ser espectacular!

En general, a tothom, alumnat i professorat, li van agradar molt els espectacles que es van organitzar en el dia de Saint Patrick’s Day!