A 1r ESO, tenim una matèria que es diu Projectes i que té 3 parts: la Revista, Projecte Transversal i per últim Tècniques d’Estudi. Cada trimestre, fem una de les 3 parts, així que quan acabem el curs, tots hem passat per les diferents parts d’aquesta assignatura.

L’assignatura de Projecte Transversal consisteix en que cada trimestre del curs, fem un projecte solidari per a l’escola o altres aspectes. A vegades es recullen objectes per a algunes fundacions. A la primera avaluació, l’alumnat va fer una xerrada sobre les xarxes socials per a conscienciar a els nens i nenes de la primària de que les xarxes socials s’han d’utilitzar amb molta cura.

A continuació, hem fet una petita entrevista a unes alumnes de l’assignatura de Projecte Transversal per tal de conèixer una mica més el seu projecte.

  • Que és el que esteu fent aquest segon trimestre a projecte transversal?
  • Nosaltres estem fent una gimcana per als nens i nenes de primària i aquesta gimcana tracta sobre l’esport, i sobre ser cooperatiu. Organitzarem diferents tipus de proves: de lleure, de treball en equip, bàsquet, atletisme, ball… Donarem uns diplomes de motivació després d’acabar la gimcana.
  • Us agrada fer aquesta assignatura? Per què?
    Ens agrada fer aquesta assignatura perquè aprenem a treballar en equip, tenim més grau de responsabilitat i perquè treballem d’una manera més lúdica.
  • Què esteu aprenent d’aquesta assignatura?
  • Estem aprenent a organitzar-nos en equip, ser conscients de per què fer esport és important, que a la vida tot no és ser competitiu i tenir objectius i motivació personal a la vida.

I aquesta és la nostra entrevista sobre l’assignatura de projecte transversal. Moltes gràcies a tots per la vostra atenció i esperem que us hagi agradat aquest article, així com esperem que l’alumnat de Primària gaudeixi de la gimcana que els estan preparant! A la imatge, podeu veure a dues de les alumnes que participa al projecte i a la periodista que les ha entrevistat.