El dia de Carnaval és una festivitat molt important. A l’escola, es porta celebrant desde fa 45 anys (1975). Per tal d’informar-nos més sobre aquesta festivitat, hem parlat amb diverses persones vinculades a l’escola des de fa temps: la Isaura Abella, l’Albert Reina, la Mercè Quiles i la Sílvia Abella.

Primer vam parlar amb la Isaura Abella, professora del centre desde fa 41 anys i ens ha explicat com era abans i com ha anat canviant al llarg del temps. Ens va dir que el Carnaval es va començar a celebrar quan va morir Franco. També ens ha dit que la festivitat ha anat canviant al llarg del temps, per exemple abans la rua es celebrava o al matí o a la tarda i abans hi havia grup d’animació. Per últim ens va dir que el consell dels bulls es porta celebrant des de que es celebra el Carnaval. 

Després vam parlar amb l’Albert Reina, professor d’ESO i antic alumne, i ens va dir que la temàtica de les disfresses de cada any les escull l’equip directiu i la comissió de festes. Ell va dir que troba que abans l’alumnat d’ESO i BAT s’implicava més i per tant hi havia més festa, tot i que els darrers anys s’està aconseguint que torni a ser una gran celebració gràcies a la participació de l’alumnat.

Més tard vam parlar amb la Mercè Quiles de secretaria que també és antiga alumna, i li vam preguntar qui feia el rei Carnestoltes i vam saber que eren les tutores de 4t Primària (Silvia Abella i la Neus Canovas). També li vam demanar fotos de Carnavals antics, que són les que apareixen en aquest article.

 Finalment vam parlar amb la Sílvia Abella, una de les tutores que crea el Rei Carnestoltes aquest any. Ella ens ha dit que encara que mai li ha apassionat la festa del Carnaval, li fa il·lusió fer al Rei Carnestoltes. Ens ha dit que els costa unes 3 setmanes crear al Carnestoltes. A més, ens va explicar amb il·lusió que el rei Carnestoltes aquest any ha estat una dona.

Gràcies a tots per llegir aquesta notícia, i esperem que us hagi agradat i que hagueu pogut aprendre els orígens del Carnaval a l’escola.