L’origami és un art manual mil·lenari amb el que pots passar una bona estona gaudint en solitari, amb amics o familiars.

Com és habitual els darrers anys, l’escola està participant a la iniciativa “1 Origami 1 Euro”. Aquesta l’organitza la  Fundació Mútua General de Catalunya. La fundació donarà els diners a la Marató de TV3, a la Fundació Elena Barraquer i a la Fundació Onada.

Aquesta iniciativa sorgeix a partir d’una història mil·lenària xinesa que explica el relat d’una nena afectada per la bomba atòmica d’Hiroshima. La nena, amb voluntat de recuperar-se i de que tot el món pogués viure en pau, va  decidir fer 1.000 grulles de paper i un cop tenir-les totes acabades, poder demanar aquests dos desitjos. Finalment, la nena no va superar la malaltia ni va poder fer les mil grulles, però els seus amics empenedits per la mort de la seva amiga, van decidir acabar ells les mil grulles. Des d’aquell moment, a Xina, és senyal de bona sort, benestar i prosperitat regalar grulles de paper.

Al CEM participem tota l’ESO i Batxillerat. També hi ha alumnes que participen amb formes d’origami, no només amb grulles. En aquesta edició, la classe que més origamis ha realitzat ha estat 1r ESO, que en total i amb la col·laboració de tot l’alumnat ha fet 602 origamis!

Aquí us adjuntem la pàgina web amb tota la informació:
https://www.1origami1euro.org/1origami1euro/

I aquí uns vídeos tutorials de YouTube per l’elaboració de grulles de paper:
https://www.youtube.com/watch?v=qUJhP1JRa4E

https://www.youtube.com/watch?v=LLbWxDWqtQg