Bona tarda, som el dúo de periodistes “Gakko No News” composat pel Marc Larotta i la Lucia Peñaranda. Avui us parlarem del nou projecte sostenible de l’escola: els nous contenidors de reciclatge del menjador i la cantina. Per a informar-nos sobre aquest fet, hem entrevistat al Miquel García, que ens ha explicat el projecte.

El projecte CEM+S (escola més sostenible) es va iniciar fa anys amb l’objectiu de fer una transformació i convertir-nos en una escola sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Els nous contenidors del menjador

Desde fa un any, com a part del projecte CEM+S es va proposar fer un treball conjunt i intentar eliminar tot el tema plàstic i materials no necessari. Dins d’aquest projecte el que es va valorar va ser:

  1. Eliminar tots els gots de plàstic i canviar-los per gots de fècula de blat; i els gots de plàstic de cafè per gots de cartró; els palets de plàstic per remenar per palets de fusta; canviar tovallons blancs per tovallons ecològics i compostables.

2. Uns dels problemes que hi havia eren els iogurts, perquè l’envàs era de plàstic, era format individual i no era ecològic. Així que es va buscar un substitut per fer el seu iogurt propi.

3. S’espera que en 3-4 anys tot el plàstic i material no sostenible deixi d’utilitzar-se definitivament en tota l’escola.

4. De moment hi ha 2 contenidors orgànics i un de plàstic tant a la cantina com al menjador.

Fins aquí aquesta notícia, fins aviat, i esperem que vosaltres també sigueu sostenibles, ecològics i solidaris!