Bon dia companys,

Hem estat uns quants dies buscant informació per vosaltres. Si us interessa la natura, com es planten les llavors i tot el que fan a l’hort, no us amoïneu ara us informarem de tot!

DSC_0692_2Fa uns dies vam estar fent-li unes preguntes al Pablo Díaz, que és el professor que s’encarrega de l’hort, i ens va informar sobre aquest tema.

 L’hort fa set anys que es fa a l’escola. Es treballa setmanalment amb els alumnes de tercer de primària i està obert a la participació de tota l’escola. Aquesta classe agrada molt ja que és una activitat molt pràctica i participativa. Els responsables de l’hort són els alumnes de tercer de primària però els alumnes de secundària i els de batxillerat realitzen bastants projectes.

El pati de terra està format per tres parts : la primera és la dels arbres fruiters repartits per tot el pati com ara els magraners, pomers…L’altra és el jardí de plantes mediterrànies i, per últim, tenim l’hort on actualment hi ha plantats productes de tardor com carabasses, pastanagues, cols i també hi ha un terrari per fer planter.

Fa poc, a l’hort, van posar-hi un espantaocells, on l’estructura estava feta pel Jose Luis (encarregat de manteniment), i els alumnes de tercer el decoraren i posaren els detalls.

DSC_0686_2Els alumnes es mostren molt interessats per l’ hort ja que porten moltes llavors i les cuiden. Fan que l’hort sigui seu i el respectin. Actualment el que estan treballant són les feines de l’hort i les eines. I porten un dietari on anoten què fan cada dia i un registre d’observació de les plantes!

La raó per la que agrada tant aquesta classe es perquè poden treballar fora de l’aula, en contacte amb la natura, amb la terra, i veure com el resultat d’allò que has plantat arriba a convertir-se en una planta que dóna fruits.

Doncs aquí us deixem la informació de l’hort. Esperem que us agradi i us sigui d’ajuda per conèixer  una mica més aquest espai!

Alba Rol, Paula Perez i Mikel Segura
1r ESO B