L’equip de NAM Journalist de la revista de l’escola hem fet una entrevista a alguns nens i nenes de segon de Primària i les seves tutores, ja que són ells/es els/les encarregats/des de tenir cura de l’hort. Hem volgut saber com el cuiden, quan, quines plantes hi ha, cada quant les reguen, etc.

1) Cada quan aneu a l’hort? Què feu quan hi aneu?

Anem cada setmana que podem, més concretament els divendres. Quan  estem allà: reguem, a vegades plantem, respatllem la terra…Però definitivament el primer dia va ser el millor, perquè vam plantar totes les plantes, però les gavines ens ho van destrossar.

2) Desde quan planteu i cultiveu a l’hort? Ja heu tret algun fruit?

  Nosaltres cultivem desde fa, més o menys, un mes. De moment fruits com els raves han crescut molt, i també les cols, però també han crescut moltes ortigues, que són dolentes.

3) Us agrada anar-hi?

Sí, molt, el que ens sembla més interessant és veure com creixen les plantes, gràcies a que cada vegada que anem les cuidem el millor que podem. Ens agraden molt i ens fa molta il·lusió veure-les créixer i donar fruits.

4) Qui us acompanya a l’hort? En quin moment del dia hi aneu?

No ho fem en cap moment en concret, però sempre anem amb les nostres tutores, la Muntsa i l’Anna.

5) Quina utilitat creieu que té un hort? Per què?

La majoria de vegades, un hort serveix per donar fruits i alimentar-nos. En el cas del nostre hort, també és per a que aprenem sobre les plantes, a cuidar-les i gaudir veient com creixen.

6) Heu après molt sobre com es fa un hort, i sobre com s’han de cuidar   les plantes?

Sí, moltíssim, gràcies a les mestres que ens ensenyen de tot, com cuidar-les, regar-les, plantar-les, el seu creixement, etc. Apart de que ens ho passem genial, hem après molt,  per això ens agrada estar allà.

7) Teniu un càrrec per cuidar de l’hort?

No, però els primers dies treballàvem per parelles per plantar cada parella una planta, però ara ja no, ara ens posem en rotllana per regar i cada vegada ho fa una persona diferent.

Esperem que us hagi agradat aquesta entrevista. Moltes gràcies als nens i nenes que han col·laborat i a les tutores de 2n! Fins la propera noticia!

COM MÉS VERD MÉS VIU!