En aquest primer trimestre, tota la Primària ha marxat de colònies. En aquest article us parlarem sobre les colònies de 1r, 2n i 3r de Primària.

Primer va anar a Can Montcau, a la Roca del Vallès, que està en mig d’un bosc. Les activitats van ser donar menjar als animals, anar a buscar conills, veure en el bosc els tipus d’arbres que hi havia i el tipus de fulla i van anar a veure les vaques, tot i que no les van poder munyir. Van practicar, això, sí, amb una vaca de fusta! Van anar també a veure els ànecs, les oques, els porcs i d’altres animals que hi ha a la granja. Una altra de les activitats va ser anar a veure la incubadora on hi havia ous de gallina, i van poder tocar un aneguet petit. Ens han explicat que s’ho van passar molt bé a totes les activitats i van ser molt bons i bones!

Segon va anar a Can Miqueló, a Sant Martí de Centelles. Ens han explicat que els/les alumnes s’ho van passar molt bé i els hi van agradar molt les activitats que van fer. La temàtica que es va seguir va ser el sistema solar. Van realitzar diferents activitats, com tallers en els que s’havien de vestir d’astronautes i representaven el sistema solar. Després van jugar amb uns planetes inflables, i per últim van buscar els diferents instruments higiènics d’un suposat extraterrestre. Tant el professorat com l’alumnat van gaudir d’aquests dies i van aprendre molt.

Els nens i nenes de 3r van anar a Serinyà, a la casa de colònies “Els Refugis”. Abans d’arribar a la casa, van fer una parada al llac de Banyoles perquè allà hi ha un poblat del Neolític, i els hi van explicar com vivia l’home a la Prehistòria. Quan van arribar a la casa, van fer un taller de construir cabanes, un altre d’encendre foc, i després els nens i nenes van dissenyar una eina agrícola. També van fer un mural, i en aquest mural van dibuixar pintures rupestres. Cada nit jugaven a un joc de nit, l’activitat preferida de la majoria. En el temps lliure, el que més els va agradar va ser construir cabanes. Va ser una gran experiència!