A Barcelona, l’energia solar cada vegada pren més i més força. Cada cop és més freqüent veure  edificis que s’autoabasteixen total o parcialment gràcies a aquesta font il·limitada d’energia. L’edifici Media TIC n’és un exemple.

L’edifici Mediat TIC, inaugurat el 15 d’octubre del 2010 i situat al barri del Poblenou de Barcelona, és la seu d’un projecte urbanístic anomenat Pla 22@ de Barcelona, que promou la sostenibilitat i les energies renovables. Aquest projecte va suposar la remodelació del barri del Poblenou i busca formes innovadores d’utilitzar la tecnologia sense perjudicar el medi ambient.

 

L’edifici disposa d’un sistema que permet abastir-se a sí mateix amb energia solar, reduint així considerablement l’energia que necessita. Aquest sistema consisteix en el revestiment de plaques al voltant de tota la façana col·locades estratègicament per aprofitar la màxima exposició possible a l’energia solar. Donat que l’angle d’entrada dels rajos solars va canviant a mida que passa el dia, les plaques estan col·locades en diferents posicions tenint en compte aquesta incidència solar, creant així la sensació de ser un edifici amb una arquitectura abstracta. imatge 1
imatge 2 Aquestes plaques, en realitat, són coixins d’aire format per plàstic de bombolles que acumulen l’energia solar sense pèrdues, fet que suposa un estalvi energètic. Aquest estalvi energètic  es veu reflectit, principalment, en la regulació de la temperatura i la incidència de la llum a l’interior.L’edifici Media TIC, a més, disposa de plaques fotovoltaiques que fan que aprofiti encara més l’energia solar i, per tant, que sigui més sostenible i ecològic.

 

 

Entrada editada per Pol Bácter.

Autors: Martí Jareño i Victor Torrecillas (Tercer d’ESO A)