Som el “Club de la Revista”, l’equip de periodistes format per la Txell Enrique, la Paula Lozano i el Damian Gheorghe de 1r ESO i hem escrit aquest article sobre la sortida emblemàtica anual de l’ESO. Aquest any l’alumnat d’ESO ha realitzat una sortida al Parc natural i monestir de Montserrat el dia 7 de novembre del 2019.

La sortida emblemàtica és una excursió que es fa cada curs des de 1r fins a 4t d’ESO. El seu objectiu és que hi hagi convivència i conèixer un paratge emblemàtic de Catalunya. Com els darrers 4 anys, 4t d’ESO prepara i dissenya totes les activitats que es faran amb l’ajuda del professorat durant les classes de tutoria, i els demés cursos hi participen amb la seva ajuda.

Cada any, un grup de professores que formen la comissió emblemàtica decideixen el lloc on anar a fer aquesta sortida. La sortida es realitza en grups de 21 persones, 5 persones de cada curs i un/a professor/a. Prèviament, tots els grups es van reunir al pati per fer un primer contacte, objectius de la sortida i repartir rols i material. Cada nom tenia un nom; hi havia “Els Plàtans”, “Xampinyons”, “Els Roures”…

El dia 7 de novembre a les 8:45 del matí vam sortir cap a Montserrat. Vam anar amb 13 professors: Núria, Elena, Borja, Montse M, Paula, Sergi , Pili C, Puri, Anna P, Anna M, Cristina, Laura i Cèsar. Vam arribar cap a les 10 i vam començar les primeres activitats de coneixença i cohesió de grup, i també vam fer jocs itinerants com “la pinça”. Vam arribar fins el mirador i l’ermita de Sant Miquel, vam cercar pistes, vam realitzar fotografies pel concurs fotogràfic i també vam haver de demostrar l’existència de monjos al monestir. Aquest any, l’equip guanyador van ser “Athelstein”, el grup de l’Elena. Van rebre com a premi una motxilla i un diploma.

En resum, va ser un dia diferent en el que tothom vam gaudir i vam poder conèixer persones d’altres cursos. Esperem poder continuar gaudint d’aquesta sortida molts anys i poder fer més activitats com aquesta. ENS ENCANTA LA SORTIDA EMBLEMÀTICA!