Article escrit per la Flavia Aguilar (2n ESO B):

Com definiries allò que et motiva? És una pregunta difícil que et fa pensar i reflexionar; la veritat és que costa de respondre. A l’assignatura de català (2n ESO) ens han fet aquesta pregunta donant-nos tres sessions per pensar la resposta i després plasmar-la en un paper. Després de buscar coses que em motivessin en la meva vida, vaig recordar que la millor part del dia era aquella en la que llegia, per aquest petit moment en el que puc posar en pause la meva vida i donar lloc a un altra. Això m’ha animat a escriure aquest breu text explicant tot allò que em fa sentir la lectura.

A vegades només necessitem fer alguna cosa que ens tranquil·litzi, que ens transmeti pau. Llegir em dóna aquesta sensació, així com l’oportunitat de posar-me en la pell d’una altra persona, de poder saber com se sent. El que més m’agrada de llegir i, amb poques paraules, és que un llibre té la capacitat de traslladar-te a un altre món. Per llegir no es necessita cap habilitat, cap equipament, ni cal fer-ho en un lloc concret, per llegir només es necessita un llibre i, imaginació. Llegir enganxa i m’encanta aquesta sensació de voler llegir més, de quedar-se amb la intriga de com acaba la història i la necessitat de voler estar en un altre món.