La Marató de TV3 és un projecte solidari ajudat per TV3 amb l’objectiu de recaptar diners per investigar sobre diverses malalties. La fundació de la Marató és la responsable d’organitzar totes les activitats de la Marató de TV3. Les activitats són des d’una de les més famoses: El disc, o la què fem nosaltres, el projecte PINTA LA MARATÓ, que consisteix en fer dibuixos sobre la tipologia del tema que es tracta, aquest any, el càncer.

La Marató es va fundar el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals. Es fan més de 4.000 conferències sobre la malaltia que es tracta. També es fa un programa principal que generalment és el que capta l’atenció dels donants, i un disc en els que els cantants no cobren i totes les cançons són en català per tal de recaudar diners per la investigació de les malalties.

L’escola participa en el projecte “PINTA LA MARATÓ” i que consisteix en fer un dibuix de la tipologia que es tracta, i el dibuix que guanyi, és a dir, la classe guanyadora se’n va de viatge a un alberg. Els alumnes que avui dia fan tercer de la E.S.O. van guanyar aquest premi fa dos anys, quan feien primer. El seu cartell consistia en partir el fons en dos, un costat blau i l’altre blanc amb un ull tancat i al altre un obert, i aquell any es parlava de l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals. Després d’un concurs en el que van participar moltes escoles es va decidir la pintura guanyadora. La idea va sorgir dels alumnes i com a premi van anar a una casa de colònies dos dies entre setmana. S’ho van passar molt bé van fer activitats com: muntar en kayak, windsurf, tirolines, Mini disco i activitats variades.

 

La imatge que podeu veure és la guanyadora del concurs “Pinta la Marató” que va realitzar primer d’Eso fa dos anys.

.