Les Jornades de la Ciència són uns dies en els que l’alumnat de l’escola realitza una sèrie d’experiments científics que exposen també per les famílies. Aquesta activitat es porta realitzant molt anys, i aquest és el primer en el que no hi ha hagut un tema específic, com l’any passat que va ser el mar.

A les Jornades d’aquest any hi ha hagut experiements molt variats, com per exemple el procés dels fongs, la creació del iogurt amb diferents llets i la fotosíntesi, entre molt altres.

Hem realitzat una entrevista al Sergi Solà, cap d’etapa ESO i organitzador de les Jornades de la Ciència, per tal de conèixer el seu funcionament amb més profunditat.

-Quin va ser el teu primer any fent les JJCC?

El primer any que vaig entrar a l’escola, ja fa força anys.

-Qui decideix el tema de les JJCC?

A vegades és perquè és l’any internacional d’algún tema en concret, i altres és el professorat qui proposa un tema, depèn de l’any.

-Quin és el projecte que més et va agradar aquest any?

Hi havia un projecte d’infantil que anava sobre les pinyes, explicaven com s’obren i com es tanquen depenent de la humitat. Em va resultar molt interessant i complet.


-Van haver resultats inesperats després de les JJCC?

Sí, sempre hi ha algún treball amb un resultat que no s’espera, però d’aquests és dels que mes s’aprèn.

-Quants anys portes fent de professor de Naturals a l’ESO?

A l’escola deu anys, tot i que abans ja ho feia a un altre lloc també. Porto força anys treballant i la meva feina sempre ha estat relacionada amb el medi natural.

Moltes gràcies per la teva atenció, Sergi!