Imatge de la gimcana matemàtica

El divendres 26 de abril, l’alumnat de 5è i de 6è van continuar amb la tradició, i van participar en la quarta gimcana matemàtica.

La gimcana matemàtica és una manera diferent d’aprendre matemàtiques, és divertida, moguda… d’una manera que agrada i per això l’alumnat de Primària no se’n adona de tots els conceptes que aprenen. L’activitat va durar 2 hores. Consistia en 13 proves situades per tot el pati de baix. És habitual que algunes persones d’ESO ajudin durant la gimcana.

Les organitzadores de la gimcana han estat les mestres Carolina Arcas i Sílvia Abella. Les proves estaven organitzades segon el concepte matemàtic, cada prova representava un concepte matemàtic diferent. Hi havia proves molt diverses: sudokus, bàsquet, activitats amb aigua, càlcul, robòtica, curses, proves de mitjana aritmètica… Les proves que més van agradar a l’alumnat van ser les de sudokus, les de bàsquet i les d’aigua, ja que eren les més diferents. En canvi, les que menys van agradar van ser les proves de càlcul.

Hem parlat amb alumnat de 1r ESO, que va col·laborar en l’activitat, i a alguns i algunes participants de 5è i 6è de Primària per conèixer de primera mà les seves experiències i opinions.

Imatge de la gimcana matemàtica


EXPERIÈNCIA DE 1r d’ESO:

Van veure a l’alumnat 5è i de 6è molt entretinguts i interessats per les proves, amb moltes ganes d’aprendre i jugar als jocs. Els van ajudar explicant-los les proves, orientat-los,… Els va fer molta il·lusió poder ajudar, perquè ells/es també van participar quan anaven al seu curs. També ha agradat a 1r d’ESO recordar coses sobre les mates. Tothom recomanaria continuar fent la gimcana perquè creuen que és una manera de demostrar el que has après d’una forma divertida.

EXPERIÈNCIA DE 5è PRIMÀRIA:

Els va agradar participar a la gimcana perquè és una activitat divertida i diferent. En general, creuen que la majoria de persones de 1r d’ESO els van ajudar molt. Les proves van agradar, i van notar una certa similitud amb les proves de 3r i 4t. Totes les persones entrevistades van posar-se d’acord en que voldrien repetir la gimcana l’any vinent i viure noves proves matemàtiques.Imatge dels/de les participants de la gimcana i l’alumnat col·laborador de 1r ESOEXPERIÈNCIA DE 6è PRIMÀRIA:

Van gaudir molt durant la gimcana, es van divertir i van poder conèixer millor a l’alumnat de 5è. Majoritàriament, estan agraïts amb 1r ESO per tota l’ajuda que el van donar. Algunes proves van agradar més que d’altres, i les que van tenir més èxit van ser aquelles en les que havien de treballar cooperativament. Tothom vol repetir la gimcana l’any vinent, tot i que saben que serà com a col·laboradors, i no com a participants.

Gràcies per la col·laboració de totes les persones que han fet possible aquesta notícia! I no oblideu que la vida s divertida com la gimcana matemàtica!