La “Lego Cup” és un concurs de robòtica que s’ha realitzat aquest any per primera vegada a la nostra escola i que consisteix en una sèrie de proves de diversa dificultat amb les que es guanyen punts. L’alumnat havia de construir un robot i fer-lo passar una sèrie de proves. La Laura Díaz, professora de Tecnologia d’ESO, va ser la organitzadora. Els grups havien de ser de 3 membres. L’equip guanyador va ser de 4t ESO: Marc Lopez, Natalia Pérez i Mònica Ridruejo.

Podeu llegir més informació sobre aquest esdeveniment a una notícia anterior. A continuació, podeu llegir dues entrevistes sobre el torneig, la primera a la Laura Díaz, i la segona a l’equip guanyador:

ENTREVISTA LAURA DÍAZ:
1-La Lego Cup es farà més anys? De moment sí perquè va ser un esdeveniment molt positiu i els va encantar a tot l’alumnat participant d’ESO.

2- Com es va crear la “Montseny Lego Cup”? A partir de les “Jornades de la Ciència” l’alumnat va començar a treballar amb lego, i vam donar voltes per veure com podíem incloure la tecnologia en aquest àmbit.

3-Tens alguna activitat preferida? Quina? Sí. Hi havia un pont, dos pilars i una peça horitzontal i penjava una palanqueta. El que havia de fer el jugador era arribar amb el cotxe al pont i tocar únicament la palanca. Crec que aquesta prova va ser la que més emoció va generar.  

4- Com veu formar els punts de cada activitat? Per tenir un punt de referencia ens vam inspirar amb un altre activitat. 

5- Com et vas interessar per la Lego Cup? M’agrada molt ensenyar la rebòtica i vaig pensar que seria interessant per un circuit tipus gimcana.

6- Veu trobar algun contratemps a l’hora del muntatge? Ens va costar molt de temps preparar el circuit, el taulell de la lego cup era l’arbre de Nadal desmuntat.

7- Teniu pensat fer alguna activitat similar amb els lego? Hi ha dos cursos de robòtica a 4t d’ESO, no fan lego però sí que fan robots. Tot i això, com la tecnologia avança molt, seran força diferents, estic convençuda.  

L’equip MPH amb la Laura Díaz

ENTREVISTA A L’EQUIP GUANYADOR (4t ESO): Marc López, Natalia Pérez, Mònica Ridruejo.

1- Pensàveu que aconseguiríeu la victoria? No ho pensaven gens ni mica, ja que hi havia molt de nivell en els altres grups que estaven preparats per guanyar. Creiem que vam tenir sort, ja que teníem la sensació de que podríem haver aprofitat més l’entrenament.

2- Com us vau interessar/enterar perla Lego Cup? Ens ho va explicar la Laura Díaz a classe i vam decidir participar-hi voluntàriament.

4- Quina va ser la vostra sensació després de guanyar? Molta satisfacció i sobretot sorpresa, no ens ho creiem perquè no vam començar forts perquè podríem haver aprofitat més el temps. La sort ens va acompanyar.

5- De totes les activitats, quina va ser la més difícil? I la fàcil? La més difícil era una activitat de la prova 4, en la que havíem de tocar un pal amb un altre pal sense que caigués. La més fàcil era l’última.

6- Com va ser la relació entre els membres de l’equip?  Molt bona, no va haver cap discussió però sí molta tensió i també va haver nervis perquè no sabíem si guanyaríem i ens feia molta il·lusió.

7- Si aquesta activitat es torna a fer, us tornaríeu a presentar amb el mateix equip? Ens agrada molt l’activitat però probablement si ens presentessim seria amb un altre equip per a divertir-nos, i no amb l’objectiu de guanyar.

Eqiup MPH amb l’equip guanyador

Moltes gràcies a la Laura Díaz i a l’equip guanyador de la “Lego Cup” per la vostra col·laboració. Esperem que continuï havent aquest esperit tecnològic a la nostra escola. Fins aviat!