Els alumnes de 2n de Batxillerat han fet un treball anomenat TDR:  Treball de Recerca”. Hem parlat amb alguns alumnes sobre la seva experiència i que ens expliquin en què consisteix:

En que consisteix el treball de recerca? 

Consisteix en fer una recerca sobre un tema que tu vulguis concret a partir d’una part pràctica i una part teòrica. I té un valor del 10% de la nota final de Batxillerat.

Quant de temps teniu per fer-lo?

Tenim 11 mesos per fer-lo, des de Gener fins a Novembre.Es comença a 1r de Batxillerat, al 2n trimestre, i s’entrega a finals del 1r trimestre de 2n. Un cop acabat se n’ha de fer una exposició oral.

El tema del treball, és opcional?

Sí, cadascú escull el seu propi tema sobre el que treballar. Ha de ser un tema que et motivi i que en vulguis aprofundir el teus coneixements. El ventall és molt ampli.

Quant duren les exposicions orals?

Duren entre 15 i 20 minuts, davant un tribunal de professorat i els teus companys i altres alumnes de Batxillerat assisteixen de públic.

És un treball dur?

Si el planteges bé i el fas quan toca no, però sí que és un treball en el qual has de treballar molt per treure una bona nota.

 6- Sobre quin tema ha anat el teu treball de recerca? I per què l’has triat

Sobre la evolució de la cuitat de Barcelona a partir de les olimpíades del 1992. L’he triat perquè era un tema que m’interessava. 

 

Un cop acabats i entregats els d’aquest any, ara ja ha començat la distribució de treballs i tutors de Treball de Recerca amb l’alumnat de 1r de Batxillerat d’aquest any.