La Marga León és mestra i la cap d’estudis de Primària de la nostra escola. Els/les periodistes de l’equip LBA de la revista SOMCEM hem decidit fer-li una entrevista per poder conèixer-la millor. SOM-HI!

1) Al passat, si t’haguessin preguntat si volies ser cap d’estudis, què hauries dit?  Per què?

Segurament hagués dit que no, perquè és molta feina i no tinc massa temps per ensenyar a l’aula. Voldria dedicar-li més hores a ser mestra i passar més temps amb els nens i nenes a classe.

2) Per què vas decidir exercir la feina de mestra?

Perquè vaig pensar que seria una bona feina, perquè m’agraden molt  els nens i les nenes i m’ho passo molt bé ensenyant.

3) Per què vas decidir treballar amb nens/es petits/es i no grans? 

Vaig decidir treballar amb nens i nenes petits i petites perquè trobo que en general m’hi entenc millor, acostumen a ser carinyosos i tenen bon comportament a classe. Em diverteixo molt amb ells/elles.

4) De petita t’imaginaves treballant de mestra?

Bé, jo de petita volia ser professora. Ara sóc mestra i a més cap d’estudis, per tant podria dir que sí, sempre m’he imaginat ensenyant.

5) És difícil aquesta feina? T’agrada?

No és una feina fàcil, exigeix molta dedicació i responsabilitat especialment dintre de l’aula. Ser cap d’estudis sí exigeix molta feina dintre i fora de l’horari de classe. Com ja he comentat anteriorment, m’agrada més la feina de mestra.

6) Quina és la veritable feina d’una cap d’estudis? 

La veritable feina que fa una cap d’estudis és estar pendent de si un professor falta i reubicar les classes i el professorat, parlar amb les famílies, organitzar el dia a dia…

7) Què vas estudiar abans de ser cap d’estudis? 

Jo vaig estudiar magisteri perquè era el que m’agradava i m’agrada, ensenyar a l’alumnat més petit.

8) Tens alguna altra feina fora de l’escola?

Només sóc cap d’estudis i mestra perquè no tinc temps per fer altres coses.

9) Quines aficions tens? 

M’agrada molt llegir, m’agraden tot tipus de novel·les policíaques i m’agrada molt anar al cinema.

10) Quina música escoltes? 

 M’agraden molts estils de música, però el que més escolto és rock.

12) Quines matèries ensenyes? 

Com que la feina de cap d’estudis m’ocupa la majoria del meu temps, aquest curs només ensenyo anglès.

13) Tens alguna anècdota amb els nens i nenes més petits?

 Si, tinc moltes anècdotes, però la més interessant és que hi ha un nen a infantil 4 que diu que, com que jo a anglès moc molt els braços per expressar-me millor i fer-me entendre, ell diu que estic boja. En aquesta professió, cada dia marxes a casa havent viscut, com a mínim, una anècdota divertida.

MOLTES GRÀCIES MARGA PER LA TEVA COL·LABORACIÓ! ESPEREM QUE CONTINUÏS GAUDINT DE LA TEVA FEINA I DELS/DE LES MÉS PETITS/ES!