La Núria Moratalla és professora de Secundària de Socials, Anglès, Human Rights i Projectes. També és tutora de 1r ESO. Els periodistes de la revista li hem volgut fer una entrevista per conèixer-la millor.

Bon dia Núria, ens agradaria fer-te unes preguntes.

Com et prepares les classes?

Depèn de l’assignatura que sigui. Depèn de la secció que toqui en aquell moment i de la dificultat de l’alumnat: planning, preparació previa, planificació, full blanc i explicar de forma gràfica qualsevol concepte… Assajo l’estructura de les pissares que faré a classes. Preparo exercicis i preguntes que faré a classe, i de vegades també algunes bromes!

Quines assignatures has ensenyat al llarg de la teva carrera com a professora al CE Montseny?

He fet moltes: català, anglès, socials, human rights, castellano, projectes, i en una altra escola anterior vaig fer geografia al batxillerat.

Quina és la assignatura que t’agrada més fer?

Human rights, Castellano i socials. Totes tres m’agraden i gaudeixo impartint-les.

T’agrada més ser tutora o només professora?

M’agrada molt ser tutora perquè coneixes molt bé a l’alumnat i ells em coneixen a mi. Sent tutor tens moltes preocupacions pel futur de l’alumnat, moltes vegades penso en els seus problemes i èxits; en canvi, quan no ets tutor tens més temps per preparar-te les classes i fer altres projectes.

Quan fa que ets professora en aquesta escola?

Fa 8 anys que sóc professora a Secundària, però vaig començar abans a fer classes de extraescolar d’anglès a 1r de primària, quan anava a la universitat.

Has fet alguna carrera més a part de professora?

Tota la meva formació ha sigut per fer classes i dedicar-me al món de l’educació. Vaig estudiar Història i vaig fer el màster de formació del professorat. Però també he fet dues coses que no tenen a veure amb l’educació: guia turística i redactora de l’enciclopedia catalana.

Alguna vegada has sigut professora de primaria?

No, només quan vaig fer les extraescolars d’anglès a primària.

De petita vas estudiar aquí?

El parvulari i la primària els vaig fer a l’escola Joaquim Ruyra, la ESO i el Batxillerat aquí al CE Montseny.

Quines carreres has fet?

Geografia i història durant 4 anys i mig, i una altra carrera per poder ensenyar castellà i anglès.

Si poguessis series cap d’estudis?

No, de moment no m’he plantejat treballar en la direcció.

Si poguessis series directora de l’escola?

No, és un càrrec que no em crida l’atenció.

T’agrada anar de colònies amb els alumnes?

Sí, perquè fas més amistat amb l’alumnat, persones que mai m’imaginaria que podria tenir més relació. Estem tots junts, amb una altra rutina, no estic en el món d’ensenyament, puc jugar a coses que al cole no podria fer, no cal que sigui tan estricte… Veus als alumnes diferents, i ells a tu, coneixes l’altra part de persona de l’alumne, la part personal, que al cole no pots veure tan fàcilment ja que s’ha de treballar diàriament.

Creus que tens més relació amb uns alumnes que amb uns altres?

Intento tractar a tothom per igual, encara que no es fàcil. Hi ha alumnes que pel seu caràcter, parles més amb ells de la seva vida… M’agrada molt més una persona que tingui respecte, que sàpiga fer les seves responsabilitats, que ajudi als altres…

Amb quin tipus d’alumnat tens més relació?

Em relaciono bé amb tothom.

Quina relació tens amb el professorat?

Sé treballar molt bé en equip, treballo bé amb moltes disciplines, assignatures… sé treballar amb tothom, ja que puc fer-ho amb persones que pensen i treballen de manera diferent a mi.

Amb quins profes et portes millor?

Amb l’Elena Cabeza i Laura Diaz, perquè vam entrar a treballar a l’escola el mateix any, perquè som de la mateixa edat i perquè tenim els mateixos gustos i interessos. També tinc una relació especial amb l’Anna i l’Arantxa perquè vaig compartir amb elles la matèria de català. Tot i això, tinc bona relació amb tot el professorat.

Alguna vegada has pensat en canviar-te de feina? Quina?

No ho he pensat mai, però m’agraden les feines relacionades amb l’interacció amb les persones.

MOLTES GRÀCIES PER LA TEVA ATENCIÓ I SINCERITAT, NÚRIA!