E

La Júlia Espinós és una de les professores de Parvulari de l’escola CEMontseny i cap d’etapa d’Infantil. Els i les periodistes de la revista hem volgut entrevistar-la per conèixer-la millor i saber quines són les seves funcions a l’escola.

Quan et vas fer mestra?

L’any 2011-2012, ja fa 7 anys.

Quan vas decidir que volies ser mestra?

Vaig fer la carrera de magisteri per ser profe d’anglès, cosa que sempre havia volgut. És una feina que m’agrada molt i gaudeixo dia a dia.

T’han agradat sempre els nens?

Sí, des de molt petita, tinc molts cosins i cosines amb qui jugava a ser profes.

Si ara poguessis passar a fer classes a Primària, ho faries?

Abans feia alguna matèria a Primària i m’agradava, però ara tinc altres funcions a Parvulari. Tot i això, no m’importaria fer algunes hores a Primària, ho provaria. Abans feia expressió oral i jocs cooperatius a 1r de Primària.

Quin curs t’agrada més alhora de fer classes, P3, P4 o P5 ?

Cada curs té aspectes positius. A P3 el canvi és espectacular, milloren molt en poc temps. A P4 ja porten un bon ritme, i a P5 t’il·lusiones perquè els veus molt preparats per escriure, llegir…

Has de tenir molta paciència a l’hora d’estar tot el dia amb petits?

Has de tenir paciència, si, però hi ha moments de tot. Els petits tenen canvis dràstics d’emocions, cosa que pot ser molt positiva per tota l’alegria que et donen, o bé pot haver moments de nervis.

De petita vas estudiar al CE Montseny?

Sí, des dels 3 anys fins als 18. Quan vaig acabar d’estudiar vaig seguir lligada a l’escola treballant com a monitora de menjador, casal d’estiu… fins que vaig començar a treballar com a mestra.

Quines carreres has fet?

Vaig estudiar Magisteri en llengua estrangera i Psicopedagogia.

Quant temps portes sent cap d’etapa?

Aquest és el tercer curs.

Si poguessis deixaries de ser cap d’etapa?

M’agrada ser cap d’etapa perquè has d’organitzar molt, però trobo a faltar no poder ser profe de tutoria, tenir el meu alumnat, parlar amb famílies i viure el dia a dia a classe.

Alguna vegada has pensat en canviar-te de feina?

No, estic contenta amb la feina que faig. Però seguiré estudiant i formant-me per aprendre més i poder compartir-ho amb l’alumnat.

T’agrada més ser tutora o només professora?

M’agrada ser tutora pel vincle amb els nens i nenes i les famílies.

Aneu de colònies amb els nens i nenes de Parvulari?

Sí, des de P3 hi anem una nit.

Quina opinió tens de l’activitat de padrins i padrines de 6è amb P5?

M’agrada el vincle que estableix el nen o la nena gran amb el petit o petita. De vegades el gran fa més de professor que el professor de veritat ja que li ensenya coses que li han estat útils a ell/a.

Moltes gràcies per la teva atenció Júlia, ha estat un plaer entrevistar-te!