-Per què vas voler ser sots directora?

Jo fa molts anys que soc aquí a l’escola, porto 46 anys, estic des de els 3 anys, i  hi havia una feina que fer i hem van proposar la tasca de sots directora i jo la vaig acceptar perquè m’agrada l’escola i gaudeixo amb els alumnes.

-Què és el millor d’estar al Montseny?

Per mi hi han moltes coses, no sabria què dir perquè porto des de fa temps, i han passat tantes coses!! Però sobretot ha sigut l’estabilitat de tenir des de molt petitona un lloc on ets sents segur , on pots confiar en la gent, on coneixes a molta gent i tens bona relació amb les famílies, i en moments difícils de la meva vida m’han donat molta seguretat.

-Què és el que més t’agrada de ser sotsdirectora?

Poder veure l’escola des de diferents punts de vista. Jo estava acostumada a veure l’escola com a alumna, com a mestra, com a tutora, com a coordinadora i després amb la sots direcció. Ara sóc responsable de molts aspectes de totes les etapes de infantil a batxillerat, i això a fet que vegi l’escola des de un altre punt de vista.

-Quina es la teva formació educativa?

Vaig estudiar magisteri, la meva primera especialitat de magisteri va ser preescolar que ara es diu educació infantil  i després vaig fer un postgrau d’Educació Física.

-Per què vas voler treballar en una escola?

Volia treballar en una escola perquè sempre m’han agradat els nens i els joves, més els de parvulari i primària que els més grans i el contacte diari amb els nens i veure com van creixent.

-Què penses sobre l’educació?

L’educació és un tema una mica ampli i complicat. Puc pensar que al nostre país, l’educació no està  ben resolta, que les lleis canvien massa, que no hi ha un pacte d’educació perquè els nostres alumnes pugin tenir una llei d’educació que duri uns quants anys i els proporcioni  una mica d’estabilitat.

-Què has aprés dels alumnes?

He après moltes coses, que no es rendeixen, que si tens un mal dia ells t’ajuden i et treuen un somriure, que sempre estan molt contents i que pots comptar amb ells… fins i tot quan acaben el seu pas per l’escola.

-De quina manera motives als teus alumnes?

Els alumnes es motiven de moltes maneres diferents, depenent de quina activitat hagis de fer, lla motivació és d’una manera o d’una altra. Tinc molta sort perquè els alumnes amb els que faig classe estan molt motivats per aprendre coses noves. És molt fàcil motivar a alumnes amb ganes d’aprendre. Sempre se’ls ha de deixar clar què faran i què esperes d’ells. Una part de la motivació també és que ells sàpiguen que ho poden fer.

 

-De que treballaries si no fossis professora?

Ara mateix, ja tan gran, no sabria que dir-te perquè sempre m’ha agradat ser professora, des de petita,  i no  sabria què dir-te, ni què m’agradaria.

Resultat d'imatges de Helena Ruiz