La Lys Vilà és la mestra de música de tota l’ ESO i també de filosofia a ESO i Batxillerat.

Quants anys portes a l’escola? 

Vaig entrar a l’escola quant tenia 22 anys, així que porto 35 anys al Montseny.

Que et costa més de donar, classe de música o de filosofia?

Les classes de música costen molt més que les de filosofia, tot i que  les de filosofia són més intenses intel·lectualment, però ser mestra de música és molt difícil i més de tota l’ESO.

Quant temps portes en el món de la música?

Des que vaig néixer, quan el meu pare em feia seure davant del piano per tocar quan només tenia dos anys, però professionalment des dels vint-i-quatre anys.

Et poses nerviosa quan arriba el concert de Nadal?

Sí, perquè vull que tot surti bé, que no falli res, que tothom sàpiga el que ha de fer i, a més, perquè he de estar preparada mentalment. És molt més que un concert, és un examen en públic.

Costa preparar la coral i les cançons de tota secundària? La coral no costa, en un hora es munta tota la lletra i, en un assaig, l’alumnat se l’aprèn  però les cançons  de cada curs sí.

Quan eres petita volies arribar a ser el que ets ara? No m’ho imaginava. Mai vaig pensar en el que volia ser. Quan vaig acabar el batxillerat, estava entre la carrera de música i la d’antropologia, però al final vaig  acabar fent les dues.

A part de donar classes a l’escola, què més fas? Dono classes a la universitat, als  mestres, perquè ells pugin ensenyar; a més a més escric llibres de música per tota secundària.

 

               GRÀCIES PER AQUESTA ENTREVISTA TANT INTERESSANT!