L’anglès és una de les activitats extraescolars que es fan a l’escola. Els coordinadors de l’activitat són el Jason Humphreys i l’Helena Jara, que també és mestra de Primària. Hem parlat amb l’Helena i li hem fet unes preguntes per saber el funcionament d’aquesta extraescolar.

1.Quant temps es porta fent aquesta extraescolar?

No ho sé exactament, però sé que va néixer fa molts anys, als inicis de l’escola, quan la Sònia Morales i el Jason eren els coordinadors.

2. Què voleu que aprenguin els/les estudiants?

El que volem a clase és preparar a l’alumnat perquè es puguin treure el títol de Cambridge: PET, FIRST, ADVANCED, PROFICIENCY… Però també volem que tothom, sobretot els més petits, aprenguin l’idioma i es familiaritzin amb ell.

3. Quants grups d’anglès hi ha en total i com s’organitzen?

Crec que hi ha aproximadament entre uns 25 i 30 grups, organitzats per nivells. Moltes vegades coincideixen els nens i nenes de la mateixa classe/edat en un mateix grup, però també hi ha persones que venen d’altres escoles.

4. Què es fa normalment a les classes?

Depèn del nivell. Els més petits fan activitats dinàmiques de vocabulari, i els més gran treballen una mica sobre el llibre, fan jocs, activitats orals i algunes exposicions.

5. Es fan algunes sortides/excursions?

Si, es fan diverses sortides, com ara escape rooms en anglès, i també anem al cinema ICARIA, en aquell cinema veiem pel·lícules en anglès, és a dir en el seu idioma original.

6.Quina és l’activitat preferida de l’alumnat?

Les exposicions i els jocs són les activitats que prefereixen normalment. També els agrada molt quan al Nadal fem activitats una mica més lúdiques com pintar màscares, cantar cançons…

7.Com es fan les proves/exàmens i quants es fan a l’any?

A les proves i exàmens es treballen les skills (“writing”, “reading”, “speaking” i “listening”), ja que volem que es treguin aquest títol. En total es fan 2 exàmens a l’any: un al febrer/maig, i un a juny.

8.Hi ha exàmens oficials?

Sí, al mes de juny, Cambridge ve a l’escola a fer uns exàmens on hi ha exercicis relacionats amb les skills que hem treballat durant l’any. Els més grans acostumen a anar al British Council per fer aquests exàmens oficials.

9. Explica’ns alguna cosa sobre tu, Helena.

Vaig començar a ser professora d’anglès extraescolar a l’any 2014 quan només tenia 18 anys i acabava d’acabar Batxillerat. Havia estat alumna del Montseny i també feia extraescolars d’anglès amb el Jason. En relació a l’extraescolar d’Anglès volem mencionar que està organitzada/dirigida per dos coordinadors: el Jason i jo. Abans era l’Elena Cabeza, però fa dos anys que la vaig substituir. El nostre alumnat està molt motivat i creiem que tenen un bon nivell. També hem observat que el sistema de Cambridge funciona molt bé.

Fins aquí la nostra entrevista. Esperem que us hagi agradat. Moltíssimes gràcies per la teva atenció i col·laboració, Helena! A la imatge podeu trobar a les periodistes de la revista SOMCEM Noelia Vadillo i Noa Iniesta, i a la mestra Helena Jara, que porta un pijama ja que la vam entrevitar la setmana de Carnestoltes!
A