Els nens de parvulari mica en mica comencen a llegir i  quan passen al curs de P5,  els padrins, que son els alumnes de 6é de Primària, els ajuden a aprendre a llegir.

Els padrins tindran una gran responsabilitat per intentar no distreure’s amb els nens i nenes que acaben de venir de P4, encara que costi, son petits i juganers, però han d’anar practicant la  lectura. Als nens de 6è els hi agraden molt aquesta activitat i els hi agrada estar amb ells.

Al principi, i perquè es coneguin entre ells, els nens de P5 fan un joc: els nens petits intenten esbrinar el nom del seu padrí, i si creuen que el nom està bé l’escriuen en un paperet que hi ha dins d’un sobre. Si no l’endevinen, el dia que es veuen per primera vegada, el padrí, com ja sap qui es el seu fillol li diu i escriu el seu nom en el paperet.

Bàsicament el que fan un dia normal és agafar un llibre i el comencen a llegir.  Els fillols a vegades ja ho tenen escollit abans que els padrins arribin. A vegades es posen a llegir a sobre la taula o , si no fa fred, al terra de la terrassa, alguns cops van a la biblioteca i es divideixen en dos grups.

Quan acaben de llegir els 2  llibres, els fillols han d’agafar un altre llibre i així successivament (si estan a la biblioteca, per exemple,  s’intercanvien els llibres amb una altre persona).

L’objectiu dels padrins és que els fillols aprenguin a llegir per estar preparats per primària, tenint clar que hi ha alguns nens que els hi costa més que d’altres.

IMG_20151110_164442512