Nosaltres som el grup de LBA que està compost per l’Arnau i la Laura. Avui us volem informar sobre el projecte que fem a l’escola relacionat amb “La Marató de TV3”. A 1r ESO hem dissenyat uns cartells i hem participat al concurs “Pinta la Marató”. A continuació us expliquem en què consisteix.

Què és la Marató ?

La fundació La Marató de TV3 va ser creada el 1996 per la Corporació catalana, amb la missió de fomentar la recerca biomèdica, la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3,mitjançant campanyes de participació ciutadana.Cada any recapten diners per la recerca sobre la malaltia.

Aquí us hem posat un vídeo on s’explica millor, amb diferents casos de malalties minoritàries.

Què és pinta la Marató ?

Pinta la marató és un petit departament de la marató de tv3 que consisteix en un concurs.L’alumnat de 1r d’ESO de tot Catalunya,als seus respectius llocs pinten un cartell sobre la malaltia que tracta aquest any. Els guanyadors del concurs guanyen un cap de setmana a una casa rural i fan moltes activitats.

L’alumnat  de 4r d’ESO van guanyar aquest concurs quan feien 1r ESO i se’n van anar a una casa de colònies on van fer un munt d’activitats.

Aquest és el cartell de 1r d’ESO A, que explica que les malalties minoritàries són les persones que estan pintades de color blau (el color de la Marató); la minoria de la gent i les altres persones són la gent d’un lloc (la majoria). En el cartell apareix tot l’alumnat de 1r ESO i alguns professors també. Aquest cartell va ser un dels vuit finalistes de Catalunya. Quan van escoltar aquesta notícia no ho podien creure!

Aquest és el cartell de 1r d’ESO B i es diu el sol i les estrelles. Explica que en veritat les estrelles i el sol són el mateix, perquè les dues són estrelles i simbolitza que totes les persones som iguals tinguem el que tinguem i passi el que passi. En aquest cartell, han volgut expressar que no només la foscor pot tenir problemes, sinó també el sol pot tenir-ne.

Esperem que us hagi agradat molt aquesta noticia.