Com cada any, l’escola participarà en la recaptació d’aliments destinats a gent necessitada. Segon d’ESO serà l’encarregat de recol·lectar tots els aliments donats. Per poder fer-ho, primer s’han agut de conscienciar amb la causa, i per aquesta raó un voluntari del banc d’aliments els hi ha fet una xerrada sobre el funcionament i l’ajuda que suposa la donació de l’escola.

Segon d’ESO no serà l’encarregat de distribuir aquest aliment a ONG o menjadors socials, només s’encarregarà d’aconseguir-lo.

Els aliments recaptats es distribuiran per diferents localitzacions, tal i com succeeix a una gran part d’Europa. Per aquest raó els països europeus més rics o amb més recursos compten amb un nombre major de bancs d’aliments i de donants.

La gran majoria de voluntaris que col·laboren en el banc d’aliments no reben cap mena de recompensa.

Els encarregats de repartir el menjar entre els necessitats, han d’anar amb molt de compte de no malbaratar els pocs aliments que posseeixen. Per poder comprovar les necessitats de les persones, aquestes han de portar alguna mena de certificat.

Una de les grans despeses de la població Espanyola és la de menjar. Cada persona llença uns 35kg d’aliments a l’any. Molts d’ells perquè pensen que es troben en mal estat, però no es cert, ja que molt menjar del que desaprofitem està intacte.

Les llegums, l’arròs, les conserves, l’oli, són alguns dels aliments que es poden proporcionar al banc. Els aliments en pots de vidre o la fruita no seran recollits a causa de que no poden ser transportats per la seva fragilitat o la possibilitat del malbaratament de la fruita.

A més a més de les escoles i les ONG, hi ha més donants d’aliments, com per exemple alguns supermercats.

Els bancs d’aliments gasten uns 900.000€ a l’any per el transport del menjar.

Hi ha diferents proveïdors que proporcionen els diners necessaris per a tots aquests gastos. Han de vigilar amb qui col·laboren.

Des de la Revista SOMCEM, us animem a que participeu a la campanya que aviat portarà a terme l’alumnat de 2n ESO. Aquí us deixem algunes imatges de la xerrada a la que van assistir darrerament.