El dilluns, dia 30 de gener, va ser el Dia escolar de la No violència i la Pau. És un dia dins del calendari escolar  que consisteix en parlar i reflexionar sobre aquest tema en els diferents cursos ,des de parvulari i primària fins a secundària, i es fan diferents activitats relacionades per inculcar als alumnes que està passant al món. Aquest any hem centrat el tema en parlar de “Els Drets Humanis i els Refugiats”.


D’entre moltes activitats , els petits n’han fet una que ha estat omplir tota una paret de cases, casetes fetes per ells, amb un desig que cada nen escrivia.  Volia representar que els obrim les nostres cases  i que tothom es mereix un lloc digne on viure. D’altres activitats han estat, com cada any, que els alumnes de parvulari van pintar unes mandales amb el signe de la pau i van fer un colom de la pau enganxant papers que havien retallat. També van fer uns caramels amb el seu nom. Els alumnes de primer de primària van pintar mans de la pau i les van enganxar en una cartolina. A secundària s’han fet xerrades amb l’alumnat amb la ong Stop Maremortum per explicar i conscienciar sobre el fenomen dels refugiats que malauradament sentim cada dia als mitjans de comunicació.

El dia 30 a les 1 1 del matí , es van reunir tots els alumnes de parvulari i primària en un acte en que el director de l’escola (Pep Trelis), va fer la lectura d’un manifest envers el tema dels Refugiats i dels Drets Humans. Seguidament els alumnes van cantar diferents cançons de la Pau, tots junts agafats.