Alguns companys de 6è van participar al campionat organitzat per la fundació Johan Cruyff. Van participar jugant partits a Barcelona.

Entrega de trofeus al final del campionat

La fundació Johan Cruyff es una fundació creada l’any 1995 per Johan Cruyff, un ex-jugador i ex-entrenador del Barça, amb el propòsit d’animar tots els nens i nenes a jugar futbol, ja que per ell l’esport era una part fonamental en el desenvolupament de l’infant. Malauradament, Johan Cruyff va morir l’any 2016; era una persona molt estimada especialment per l’afició culé.

Per saber més informació sobre aquest campionat hem parlat amb el Víctor Torres, mestre de Primària i organitzador de l’activitat a l’escola. Ell ens ha explicat que l’activitat consisteix en un torneig de futbol entre jugadors/es de tota Espanya. L’activitat va començar a Barcelona a l’escola “La Sagrera”. Algunes escoles que participen són: Santa Teresa de Lisieux, La Salut, Sant Martí, Sagrat cor de Besòs,… La nostra escola va participar amb un equip masculí i un altre femení, els dos equips compostos per 5 persones (4 jugadors + porter). Alguns premis que es donen són: millor equip, millor jugador/a, fair play, millor porter/a… El Víctor, com a responsable de l’escola, ajuda a l’elecció del fair play.

Jugadors del torneig i alumnes de 6è de la nostra escola

També hem parlat amb alguns/es participants, que ens han explicat el següent:

– Romeo, Paul, Unai, Joan i Víctor (equip masculí): van quedar tercers de Barcelona. Creuen que el Victor els va escollir per la seva bona actitud durant tot el curs en el joc. Els va agradar molt l’activitat.

– Paula Lozano, Marta Cervantes, Maria Costa i Angela Viciano (equip femení): van quedar segones de Barcelona. Creuen que el Victor les va escollir per la seva bona actitud. Els va agradar moltíssim la activitat, van gaudir molt de l’experiència.

– Txell: guanyadora de l’equip femení: juntament amb el seu nou equip “La Salut de Badalona” ha quedat tercera d’Espanya. Va guanyar el premi a la millor jugadora del torneig.

Participants al torneig i alumnes de 6è de la nostra escola.

Gràcies per llegir aquesta notícia, esperem que us hagi agradat i que us animeu a participar al torneig l’any vinent!