Aquest any l’alumnat de 1r d’ESO van anar de Camp d’Aprenentatge a la ciutat de Tarragona. El primer dia, al matí, van estar en una aula on els van explicar diferents temes de la històrica ciutat de Tàrraco: edificis importants, edificis públics, etc… A la tarda, després de dinar, van anar al port, on van fer diverses activitats i també els hi van donar un dossier. Després de fer això, van pujar a un petit vaixell (com una “golondrina”) on els hi van explicar els tipus de vaixells que hi havia, què feien cadascú…

El segon dia pel matí, van anar a visitar les muralles i l’amfiteatre de Tàrraco, on ens van donar un altre dossier per fer activitats. A la tarda, van fer un taller d’arqueologia: Primer, ens van explicar els passos que fan els arqueòlegs.  Després, van fer una moneda amb un troç de fang. També els van explicar una història sobre una família, i finalment van realitzar una excavació on havien de trobar estris de cuina , ceràmiques (relacionades amb la història) … i després els van haver de  tornar a enterrar perquè ho pogués fer el següent grup.

L’últim dia, van anar a una sala on ens van explicar què era la petroquímica, per a què serveix, quines parts té, els passos a seguir per transformar el petroli en els seus diferents derivats….Quan van acabar de explicar tot el procés, van fer unes activitats i després van agafar l’autocar i els van fer una ruta per la petroquímica de Tarragona.

 

Irene Soriano, Judith Gonzàlez i Helena Cantabella
1r d’ESO A