Dintre de la dinàmica del projecte Mobilitzem la Informàtica, els alumnes d’Informàtica de 4rt d’ESO vam fer una activitat a través del programa Skype amb el desenvolupador d’aplicacions mòbils Hugo Matilla. L’activitat va durar dues sessions. Primer de tot, l’Hugo ens va fer una presentació sobre la seva carrera professional i, posteriorment, totes les empreses vam presentar les nostres aplicacions amb la dinàmica Disrupt. L’objectiu de l’activitat era rebre la seva opinió professional i que valorés els grups de treball, les competències personals de cadascun de nosaltres i les nostres idees.

preguntes_app

L’Hugo és un enginyer informàtic que viu a Madrid. Va estudiar a la FI-­UPM i a la TU-­Berlin, realitzant un postgrau en desenvolupament d’aplicacions per a mòbils i serveis.

Ha treballat en empreses com Alamo Consulting i en projectes com Bussines Inteligence en Innova­TSN. També va treballar a Berlín com desenvolupador d’aplicacions per a Android en Smart Mobile Factory. Actualment treballa per Scondoo, el principal desenvolupador d’aplicacions d’Android.

En aquesta activitat, vam aplicar la dinàmica Disrupt. És una metodologia actual que fan servir els desenvolupadors d’aplicacions de mòbil per a aconseguir inversions econòmiques. Consisteix en presentar la idea durant tres minuts i, immediatament després, respondre a una sèrie de preguntes realitzades per un grup d’experts/inversors. Els grups més resolutius, amb les idees més brillants i l’execució de la dinàmica més impecable guanyen el concurs i, per tant, el finançament. Nosaltres, a classe, vam imitar aquesta dinàmica, de manera que era l’Hugo l’encarregat d’escoltar les nostres presentacions i fer-nos les preguntes adients per a cada aplicació. Aquestes preguntes anaven vinculades als models de negoci, el públic o usuari en potència, les propietats pròpies de l’aplicació, etc.

presentacio_app

Valorant aquesta experiència, els alumnes podem dir que ha estat molt bona. Ens ha ajudat a comunicar­-nos entre els membres del grup, a veure els nostres errors i, sobretot, a poder tenir l’oportunitat de mostrar els nostres projectes i introduir noves millores. Els alumnes desitgem poder seguir millorant amb ajuda de professionals com l’Hugo. Gràcies!

REDACCIÓ: EMPRESA EVERLINK