Bon dia, som les alumnes de 1r ESO A Marta Pardo i  Ariadna Figueras, a continuació un parlarem sobre unes aplicacions que serveixen per controlar l’ús del telefon mòbil:

La primera aplicació sobra la que us parlarem es diu FOREST,és una aplicació gratuïta que intenta aconseguir que no utilitzem tant el mòbil a base de plantar arbres i boscs virtuals. El mòbil pot ser un dels nostres pitjors enemics en la nostra productivitat a l’hora de treballar. Forest vol que quantifiquem el nostra esforç en forma d’arbres i boscs amb els que motivar-nos. El seu funcionament és molt senzill: primer de tot li em de donar accés al registre d’aplicacions del nostre android, aleshores comencem a plantar llavors segons el temps que vulguem estar concentrats.Aquestes llavors creixen en trenta minuts cada una, l’única norma que hem de seguir per que segueixin creixent les llavors és no sortir de l’aplicació en cap moment. Si sortim de l’aplicació, rebem una notificació a l’instant que ens avisa de que el nostre arbre virtual s’ha mort, encara que també et pots rendir a través d’un botó. És poden arribar a plantar fins quatre llavors a l’hora, en resum un màxim de 120 minuts. També serveix com un historial per saber quins dies hem sigut més o menys productius.

images

La segona aplicació sobre la que us parlarem és diu QUALITY TIME, és una aplicació gratuïta excepte per el sistema de iOS. Aquesta aplicació ens controla quant de temps hem estat amb el mòbil durant el dia. El que aquesta aplicació vol és que siguem conscients de quant temps utilitzem el mòbil al dia.  Aquesta aplicació també ens permet saber la freqüència amb la que utilitzem l’ aparell electrònic en el que la societat d’ avui en dia esta “enganxada”. Quality time ens anota quantes vegades hem utilitzat una aplicació qualsevol, ja sigui un joc o la llista dels contactes.  A part et va fent un control setmanal sobre els minuts o les hores que has passat en una aplicació i et serveix per regular en una setmana si estàs fent un ús excesiu comprant amb l’enterior. Fins i tot, d’una sola aplicació et pot controlar l’us que fas durant tot el temps que tens l’aplicació instal·lada.  També pots posar-t’hi una alarma per no passar-te amb l’us d’aquella aplicació i si no ho fas tens una penalització , es a dir,  no pots utilitzar el mòbil durant un cert temps. Per a que et pugui fer tots aquests registres has de acceptar les condicions per a que pugui accedir a les nostres aplicacions i registres interns. En general, aquesta aplicació et fa conscient de fins a quin punt estem “enganxats” al telèfon.

baixa