Durant el primer i el segon trimestre del curs escolar 2015-2016 els diversos grups d’ESO i Batxillerat del CEMontseny hem anat al teatre a veure algunes de les obres més representatives de la cartellera actual.

Els títols que hem vist han estat:

Amor i Shakespeare al teatre Poliorama, el dia 29 d’octubre de 2015: Alumnes de 4t d’ESO han assistit a veure una obra miscel.lànica de Shakespeare en la qual hom recull alguns dels fragments amorosos més notables de tres de les seves obres, com ara: Dos cavallers de Verona, Molt soroll per a res i Treballs d’amors perduts. L’obra mostrava un ventall de diversitat de tipus d’amor i va agradar molt al nostre alumnat, entre d’altres motius, per la gran qualitat interpretativa dels seus actors i actrius.

Molt soroll per a res de William Shakespeare, al teatre Poliorama el dia 25 de novembre de 2015: Tots els alumnes de 2n ESO i 3r ESO de la nostra escola varen assistir a una de les obres de més seguiment i demanda de la cartellera d’enguany. La versió musicada i adaptada als anys 30 que han fet Manu Guix i Àngel Llàcer respecta el text i la complexitat argumentativa d’aquesta gran comèdia amorosa de Shakespeare. A més, també aconsegueix mostrar una gran qualitat musical en totes les seves actuacions musicals i coreografies. Sens dubte, ha estat una gran obra que aconsegueix l’autèntic objectiu de la sortida: crear en els nostres alumnes el gust pel bon teatre.

Mar i Cel, d’Àngel Guimerà al teatre Victòria el dia 26 de novembre de 2015: Tots els alumnes de 1r ESO han assistit a veure el gran musical basat en el nostre gran clàssic Mar i cel d’Àngel Guimerà. Amb l’assistència a aquesta funció, la nostra escola aconsegueix durant dos anys consecutius que tot el nostre alumnat de secundària hagi gaudit d’un dels musicals més importants i de millor qualitat que s’han representat a la ciutat de Barcelona en les darreres dècades.

Invasió Subtil, de Pere Calders al teatre Poliorama el dia 25 de gener de 2016: el grup d’alumnes de Batxillerat que cursen l’assignatura de Literatura Catalana han tingut la gran oportunitat d’assistir a la representació d’una versió adaptada d’alguns contes del recull Invasió Subtil, de Pere Calders. L’autoria de l’adaptació ha estat feta per Paco Mir, un dels integrants del grup teatral Tricicle. Tant la representació com els diàlegs confeccionats han permès mostrar la vessant més humorística dels contes, alhora que també han permès apreciar la gran originalitat, qualitat i enginy de la narrativa de Pere Calders.

El rei Lear, de William Shakespeare al teatre Lliure el dia 27 de gener de 2016: Diversos alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han pogut assistir a una de les obres de millor valoració dels darrers temps. Lluís Pasqual dirigeix grans actors i actrius, encapçalats per la gran Núria Espert, i deixa bocabadats tots els espectadors. Els nostres alumnes de Batxillerat han pogut participar d’aquesta admiració. De ben segur que no oblidaran la gran qualitat i el gran privilegi de poder gaudir d’aquesta inoblidable experiència teatral .

Maria Rosa, d’Àngel Guimerà al Teatre Nacional el dia 11 de febrer de 2016: Diversos alumnes de 3r i 4t ESO han assistit a la representació de Maria Rosa. S’ha tractat d’una adaptació del text i de l’època que no desvirtua l’essència ni la força argumental de l’obra. Novament, Guimerà omple de passions humanes i raonaments literaris les nostres sales. Un autor que agrada sempre i molt a les nostres generacions més joves, la qual cosa, de ben segur, que demostra la universalitat de la seva obra.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fet per: Lara muñoz i Noelia Campoy amb la col·laboració del Departament de Llengua Catalana de Secundària del CEMontseny